Studenttårta steg för steg
Hej hopp!
Puh! Om den här veckan skulle ha ett efternamn skulle det vara Intensiv. Förnamnet skulle vara Väldigt.
Meeen, bara trevliga saker, inget att klaga på där. Alla avslutningar och middagar och övrigt hallaballoo flöt på bra. Jag fick ägna mig åt en av mina favoritsysslor, nämligen att baka!
Puh! Om den här veckan skulle ha ett efternamn skulle det vara Intensiv. Förnamnet skulle vara Väldigt.
Meeen, bara trevliga saker, inget att klaga på där. Alla avslutningar och middagar och övrigt hallaballoo flöt på bra. Jag fick ägna mig åt en av mina favoritsysslor, nämligen att baka!

Med litet tejp kommer man långt.
Den här gången blev det, på förekommen anledning, en tårta formad som en studentmössa!

Att dela en vanlig tårtbotten i tre delar är inte alltid det lättaste, men den här gången gick det bra. Allt för att få stryka med fingret över den fluffiga snittytan... En känsla som endast toppas av broderade korsstygnsrutor...
Klart slut från Hjortron

Hemkokt vaniljkräm
Tårtan i sig är bakat efter ett recept som ni hittar här.
Jag tog en något större andel rabarber i kompotten.
Till dekorationerna använde jag vitt marsipanlock, svart figurmarsipan, gul figurmarsipan och blå karamellfärg. Karamellfärgen användes för att färga pluppen (kockarden? Eller är det det gula?) grön, genom att hälla blått på gul marsipan. Som mysig bieffekt fick jag blå naglar i tre dagar, fint och fräscht. Vem behöver nagellack när man har E333 briljantblått?
Urk... jag är verkligen ingen vän av syntetiska färgämnen. Men onekligen bra att det råkade finnas hemma idag.
Förra gången jag bakade den här tårtan köpte jag marsipan på korv istället för ett färdigkavlat lock (eftersom locket var dubbelt så dyrt som korven såg jag det som en personlig utmaning att kavla själv. Inte att rekommendera om man inte har ett stort tålamod... Men det blev bra i slutändan, tack vare en kompletterande mosaik av skivade jordgubbar)
Men gruff gruff, Odense. Ert färdiga marsipanlock var inte särskilt omsorgsfullt inrullat. Hade jag inte haft händerna fulla med grädde skulle jag ha gått raka vägen och reklamerat. Nästa gång får det bli ett annat märke - eller korv rond 2.
Nästan färdig!
(Studentens namn tillkom i svart marsipan)
Tårtan i sig är bakat efter ett recept som ni hittar här.
Jag tog en något större andel rabarber i kompotten.



Urk... jag är verkligen ingen vän av syntetiska färgämnen. Men onekligen bra att det råkade finnas hemma idag.
Förra gången jag bakade den här tårtan köpte jag marsipan på korv istället för ett färdigkavlat lock (eftersom locket var dubbelt så dyrt som korven såg jag det som en personlig utmaning att kavla själv. Inte att rekommendera om man inte har ett stort tålamod... Men det blev bra i slutändan, tack vare en kompletterande mosaik av skivade jordgubbar)
Men gruff gruff, Odense. Ert färdiga marsipanlock var inte särskilt omsorgsfullt inrullat. Hade jag inte haft händerna fulla med grädde skulle jag ha gått raka vägen och reklamerat. Nästa gång får det bli ett annat märke - eller korv rond 2.


Nästan färdig!
(Studentens namn tillkom i svart marsipan)

Klart slut från Hjortron
Oj, vilken avancerad tårta! Så fin, och säkert väldigt god dessutom. Kul att se din nya blogg, heja, heja, heja!